Zeci de măşti cu cioc de pe vremea ciumei, rechiziţionate de la Muzeul de Istorie

La vremuri noi, obiceiuri vechi. În disperare de cauză, și pentru că banii de la buget sunt folosiți în special pentru achiziții extrem de importante în această perioadă, cum ar fi publicitate la televizor, Guvernul a decis rechiziționarea a 70 de măști cu cioc din vremea ciumei, aflate în proprietatea Muzeului de Istorie București.

„Să fim serioși, nici dacă nu era pandemie afară nu dădea buzna lumea pe-aici să vadă exponatele sau să studieze istoria. Oricum toți care veneau pe aici ne întrebau unde-s exponatele alea cu daci și radioul inventat de români, apa caldă inventată de ei și zborul cosmic. Așa că e normal să le dăm către spitale, poate le folosesc ei mai bine”, a declarat directorul muzeului, dr. Decebal Popescu.

Totodată de la muzeu s-au mai rechiziționat o serie de cărți de medicină medievală, informațiile de-acolo urmând a fi folosite pentru oprirea pandemiei, că aparent au funcționat în cazul ciumei negre și a gripei spaniole. Medicilor li s-a recomandat ca pentru bolnavii aflați în carantină la spital să încerce și metode alternative, cum ar fi luatul de sânge și scosul unui bob negru de piper dintr-un ceaun de apă neîncepută care a fost spălat cu fiere de pisică neagră ștrangulată la miezul noăpții la răscruce între drumurile spre miazăzi și miazănoapte.

Scris de Ef
31 martie 2020 14:03
Citește mai mult despre: ciuma

Alte articole

Vezi mai mult