Un curent răcoros a dat naştere unui veritabil dezastru pe Marea Neagră! Mai multe vapoare de mare tonaj au eşuat în această noapte în sudul litoralului românesc, după ce farul din Mangalia s-a stropit cu apă rece şi a devenit foarte, foarte mic.

farulinaparece.jpg

"De obicei, facem tot posibilul ca farul să nu se ude, şi dacă se udă, avem pe cineva care să mai tragă de el, să nu se zbârcească total", explică Norelian Chelu, şeful Direcţiei Naţionale a Farurilor. "Astă-noapte, însă, a fost furtuna perfectă: apă rece, valuri mari, paznicul adormit."

De regulă, farul de la intrarea în portul din Mangalia e înalt de 8 metri, deşi poate atinge 11 metri când trece un vapor frumos, iar paznicul se îmbată uneori şi se laudă că are 22 de metri. "Ei bine, de la apa rece, farul avea în această dimineaţă 1 metru şi jumătate, abia îi vedeai capul ieşind dintre stabilopozi", povesteşte un marinar..

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Sunday, 26.07.2020 09:01 Monden

National Cinematografic