Zi mare pentru Radu Beligan! A ieşit la pensie pentru a şasea oară!

Veselie, tort, felicitări şi multă fericire în familia lui Radu Beligan, care şi-a serbat a şasea ieşire la pensie din carieră.

Marele actor declară că deşi mulţi pensionari se plâng că au o situaţie dificilă, el a simţit pe propria piele cum era să ieşi la pensie pe vremea fanarioţilor, când nu existau beneficiile de acum.

„Ţin minte că a treia oară am ieşit la pensie pe vremea lui Cuza. Am discutat cu Kogălniceanu, să introducem şi noi o pensie de stat, dar m-a amânat, mi-a spus că mai întâi facem reforma agrară şi împroprietărirea ţăranilor, pe urmă ne ocupăm şi de artişti”, susţine emoţionat titanul teatrului românesc.

Radu Beligan e însă fericit că România are cumul de pensii. În ce priveşte vechimea în muncă, monstrul sacru al teatrului românesc explică plin de bunătate: „Dacă era să luăm după vechime, nu ajungea PIB-ul României să-mi plătească mie pensia. De aceea ies din când în când la pensie la termenul legal, să nu fiu o povară pentru societate. Deşi joc în Egoistul, trebuie să recunoaşteţi că sunt totuşi generos”, a încheiat Radu Beligan.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
6 noiembrie 2013 07:11

Alte articole

Vezi mai mult