Zile de foc pentru studenţii din Buzău. Trebuie să scape urgent de accentul moldovenesc

Mii de studenţi din Buzău s-au înscris la cursuri-fulger de dicţie, pentru a scăpa de amuzantul accent moldovenesc, care în Bucureşti îţi anulează orice şansă de a avea o viaţă socială normală. Cel mai grav e cazul lui Robert Abuzăoaiei, care are doar câteva ore la dispoziţie, pentru că diseară are o întâlnire cu o fată din Vâlcea, şi fata are la status “Urăsc moldovenii”.

“De spus i-am spus că sunt din Buzău. I-am spus. Dar am minţit-o că Buzăul nu e în Moldova. Ea nu prea ştie nici Geografie şi m-a crezut. Până acum am vorbit doar pe Facebook sau prin SMS-uri, dar diseară mă văd cu ea. Mă tem că ghini n-a fi”, explică Robert, cu un puternic accent moldovenesc.

Studentul spune că în disperare de cauză o să-i spună fetei că el e mut din naştere, dar pe măsură ce scapă de accentul de moldovean o să-i spună fetei că a fost la Arsenie Boca şi s-a vindecat de muţenie.

Alţi studenţi, de ruşine să nu se vadă că sunt moldoveni, vorbesc doar în engleză şi de multe ori sunt recrutaţi prin corporaţii, pentru că şefii de acolo au senzaţia că dacă vorbeşti în engleză eşti mai deştept.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
1 octombrie 2015 14:33
Citește mai mult despre: accent Buzau Moldova studenti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult