Ziua de azi, de-a lungul timpului. 10-16 octombrie

10 octombrie

1861 – Se naște exploratorul norvegian Fridtjorf Nansen. Când a ajuns la Polul Nord, eschomoșii l-au întrebat ce moașă-sa pe gheață caută acolo.

1872 – Ion Creangă este exclus definitiv din cler. Ca să se răzbune pe Biserică, el a scris o parohie spumoasă despre viața de preot.

1903 – Compania Bayer pune în vânzare aspirina. Pentru că la acea dată exista deja, de milenii, o formă de aspirină pe care și-o permitea toată lumea, invenția chimistului bavarez Felix Hoffman a fost numită “aspirina bogatului”.

11 octombrie

1938 – Se naște regizorul Dan Pița. Pe mama lui o chema Margareta, motiv pentru care i se spunea și Pița Margherita.

2011 – Moare liderul țărănis Ion Diaconescu. Pentru că mulți admiratori nu aveau poze cu el, au aprins acasă lumânări în dreptul unor postere cu Michael Douglas.

12 octombrie

1823 – Scoțianul Charles MacIntosh scoate la vânzare primele pelerine de ploaie. Este vorba de niște pelerine care plecaseră în pelerinaj pe la mănăstirile din nordul Moldovei. Ca să te aperi de ploaie, aveai nevoie de două astfel de pelerine, întrucât între două nu te plouă.

2005 – Este lansată a doua misiune spațială chineză cu oameni la bord, Shenzhou 6. Se pare că astronauții chinezi aduceau pe orbită teniși, treninguri contrafăcute și șosete extrem de ieftine.

13 octombrie

1858 – Se naște politicianul român Take Ionescu. Înainte să intre în politică, el a cântat în trupa Take That, alături de Robbie Williams, dar și-a dat seama că nu-i de el și s-a lăsat.

2009 – Moare regizorul francez de origine română Paul Barbăneagră. El a jucat și în Harap Alb, unde a vrăjit generații întregi de spectatori, în rolul Spânului.

14 octombrie

1900 – Apare cartea “Interpretarea viselor”, de Sigmund Freud. Această lucrare i-a adus lui Freud un premiu pentru interpretare, la Festivalul de la Mamaia.

1906 – Se naște gânditoarea germană Hannah Arendt. Atunci când a învățat să scrie, ea a început cu propoziții ușoare, precum “Hannah Arendt mere”.

15 octombrie

70 î.Hr. – Se naşte poetul roman Virgiliu. El s-a născut virgil şi a murit virgil, deşi a avut ocazia să facă sex.

1815 – Napoleon îşi începe exilul pe insula Sfânta Elena. Unii spun că n-a murit, ci trăieşte şi acum exilat pe o insulă pustie.

1844 – Se naşte filosoful german Friedrich Nietzsche. Când l-a arătat maică-sii, medicul a spus: Ecce homo!

16 octombrie

1854 – Se naște Oscar Wilde. Ca să celebreze acel moment, scriitorul irlandez a compus melodia “Born to Be Wilde”.

1964 – China detonează prima ei bombă nucleară. Fiind o bombă chinezească, bomba arăta doar pe dinafară ca o bombă, ea neputând de fapt să omoare pe nimeni.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
16 octombrie 2011 07:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult