Ziua de azi, de-a lungul timpului. 19-25 septembrie

19 septembrie

1783 – Este ridicat în aer al doilea balon cu aer cald construit de frații Montgolfier, având la bord o rață, un cocoș și o oaie. Frații Montgolfier aveau și o cățea, Laika, dar au zis că o mai păstrează câteva sute de ani și o trimit direct în spațiu.

1996 – Moare Ștefan Mihăilescu-Brăila. În memoria lui, un mare oraș de la Dunăre a fost botezat cu numele lui. Este vorba despre municipiul Mihăilescu.

20 septembrie

1932 – Gandhi începe greva foamei. Cât timp a fost în grevă, el a ieșit de câteva ori să ia masa în oraș cu învățătoarea din Caracal, dar erau mereu dați afară din restuarant că nu comandau nimic de mâncare.

1972 – Se naște Victor Ponta. Cu nouă luni înainte, părinții îl concepuseră deoarece își doareau foarte mult un copilot.

21 septembrie

1947 – Se naște scriitorul de romane horror Stephen King. Se pare că prima persoană pe care a speriat-o a fost mama lui, atunci când aceasta a văzut testul de sarcină.

1992 – Moare scriitorul Ion Băieșu. El a scris nemuritoarele versuri “Fiind Băieș, păduri cutreieram/Și că culcam ades lângă izvor.”

22 septembrie

1499 – Elveția devine stat independent. Până atunci, se desfășurase un sângeros război de independență, de-a lungul căruia Elveția a fost neutră.

1831 – Moare Grigore Cobălescu. El a fost bun prieten cu Pelicanul și cu Taxi 2000.

1862 – Abraham Lincoln decretează sfârșitul sclaviei în Statele Unite. În urma acestui decret, mii de corporatiști au rămas pe drumuri, neștiind ce să facă cu libertatea lor.

23 septembrie

1939 – Moare Sigmund Freud. El a spus că în viață e bine să-ți interpretezi visele, oricât de ambițioase ar fi ele.

2002 – Belgia legalizează euthanasia. Acum, în Belgia, orice maidanez care suferă de o boală incurabilă poate să meargă la un adăpost pentru animale și să ceară să fie euthanasiat.

24 septembrie

1572 – Moare liderul incaș Tupac Amaru. El era o persoană foarte acră.

1998 – O echipă internațională de chirurgi din Lyon fac primul transplant de mână. Pacientul a primit mâna de la un donator de organe care a vrut să-i dea o mână de ajutor.

25 septembrie

1872- Se inaugurează Gara de Nord din București. Mulți bucureșteni n-au venit la inaugurare, pentru că doamna de la Informații n-a știu să le spună când are loc ceremonia.

1968 – Se naște rapperul și actorul Will Smith. El a jucat în celebrul film cu extratereștri “Splaiul Independenței”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 septembrie 2011 00:51

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult