Ziua de azi, de-a lungul timpului. 3-9 octombrie

3 octombrie

382 – Împăratul Teodosiu încheie o alianță cu goții. Când s-a dus la goți să le propună alianța, Teodosiu i-a întrebat: “Got milk?”
1959 – Se naște cântăreața Silvia Dumitrescu. Atunci când a ieșit din sala de nașteri, medicul i-a spus tatălui: “Felicitări, aveți un băiat!”
1990 – Germania de Est se unește cu Germania de Vest. Cele două Germanii s-au unit după ce divanurile ad-hoc s-au pus de acord să se aleagă același cancelar

.

4 octombrie

1947 – Moare fizicianul Max Planck. În cinstea lui, francezii au botezat cel mai înalt vârf din Alpi: Mont Planck.
1957 – Uniunea Sovietică lansează în spațiu primul satelit artificial, Sputnik. Rușii ar fi preferat totuși un satelit 100% natural, pentru că era mai sănătos.

5 octombrie

1864 – Un ciclon devastator lovește orașul indian Calcutta, provocând 60.000 de morți. Specialiștii spun că a fost cel mai mare ciclon care a lovit vreodata județele indiene Calcutta și Covasna.
1936 – Se naște fostul disident și președinte ceh Vaclav Havel. În primele zile de la naștere, el plângea foarte tare, dar medicii, deși erau adepți ai cenzurii, nu au reușit să îi închidă gura.

6 octombrie

1979 – Papa Ioan Paul al II-lea devine primul papă care vizitează Casa Albă. Probabil că ceilalți papi n-au vrut să se umilească stând la coadă ca să primească viza, în fața ambasadei americane din Vatican.
2000 – Președintele iugoslav Slobodan Milosevici demisionează, ca urmare a protestelor de stradă. Inițial, el a crezut că sârbii îi strigă pe numele mic, “Slobodan”, dar de fapt îl înjurau.

7 octombrie

1885 – Se naște fizicianul danez Niels Bohr. El a fost inițial mecanic auto, dar a trecut la mecanica cuantică atunci când a văzut că se câștigă mai mulți bani.
1952 – Se naște Vladimir Putin. Imediat după ce s-a născut, pentru că tot era la bustul gol, el a plecat să vâneze urși în Siberia.

8 octombrie

1878 – Armata română îşi face intrarea triumfală în Bucureşti, după ce îi bătuse pe turci în Războiul de Independenţă. Soldaţii noştri aduceau de la sud de Dunăre blugi, bijuterii contrafăcute şi parfum bulgăresc ieftin de trandafir.
1967 – Che Guevara şi oamenii lui sunt capturaţi în Bolivia. În închisoare, înainte de a fi executat, Che Guevara era supranumit El Candamnate.

9 octombrie

1890 – Încep lucrările la podul Cernavodă-Fetești. Inițial, au fost aduse niște gimnaste ca să facă podul, dar pe urmă s-a apelat la muncitori în construcții, deoarece ele nu se pricepeau.
1967 – Se naște Gică Popescu. Când era mic, melodia lui preferată era “Libero la mare”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 octombrie 2011 08:52

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult