ZZ TOP vine în România: „Poate ne confundă lumea cu niște popi, să mai scoatem și noi un ban”

Câștigurile din industria muzicală au scăzut cu 71 la sută în 10 ani, You Tube a înlocuit MTV ca sursă de clipuri, Internetul oferă materiale gratis, treaba merge prost, iar formațiile fac bani doar dacă prestează în campanii electorale sau la evenimente gen „Festivalul Whiskyului” ori „Sărbătorile Washingtonului”.

În acest context sumbru, de sărăcie generală, e stranie decizia membrilor celebrei trupei texane ZZ TOP de a veni în România înainte de Sfintele Paști. Ciudat e și faptul că nicăieri n-a fost anunțat vreun concert al grupului, nici vreo participare la un eveniment muzical. Totuși, primul bărbos, chitaristul Billy Gibbons, a dat presei o scurtă declarație: „Venim în România nu pentru concert sau Dracula: am aflat că e la voi un domn la fel de bărbos, îmbrăcat fancy, care câștigă mai mult decât noi, deci vrem să ne încercăm norocul, poate iese ceva!”.

Basistul Dusty Hill a completat: „Ideea ne-a venit mai demult, când am concertat la Polivalentă, în 2009: la ieșire, niște doamne mai în vârstă, care nu păreau să fie fane, s-au repezit la noi să ne pupe mâinile! Așa ceva nu ni s-a întâmplat nici în Houston sau Austin!”.

De ceva vreme, și bateristul Frank Beard, singurul membru spân al trupei, și-a lăsat o bărbuță cam anemică, motiv pentru care cei doi colegi îl ironizează mereu, spunându-i că „o să ți se ducă vestea, ca de popă tuns!”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
10 aprilie 2014 13:04

Alte articole

Vezi mai mult