Vanghelie_adevarata_mea_dragoste_e_limba_romanaAşteptată cu sufletul la gură de intelectuali din toată Europa, primirea lui Marian Vanghelie în Academia Română a fost amânată din nou! De data aceasta nu este vorba de refuzul primarului ci de o banală problemă de sănătate.

"În trecut domnul Vanghelie ne-a refuzat oferta pentru că a considerat că nu are timp şi de activităţi în acest domeniu. În cele din urmă, la insistenţele noastre, după ce i-am promis că nu trebuie să vină decât maxim o dată pe lună pe la noi, a acceptat. Şi acum, fatalitate! Ne-a anunţat în urmă cu jumătate de oră că nu va putea participa la ceremonie, că este răguşit", a declarat preşedintele Academiei Române, dr. Ionel Haiduc.

Dacă boala primarului sectorului 5 se va prelungi, atunci membrii Academiei vor face o ceremonie "in absentia" pentru a-l înnobila pe Vanghelie cu titlul de academician. "La fel am făcut şi cu Eugen Lovinescu în 1991: I-am trimis zeci de scrisori, l-am sunat, n-a dat nici un semn de viaţă. L-am făcut academician cu forţa, că nu-i după capul lui".

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Tuesday, 13.08.2013 11:55 Politic

National Cinematografic