vasluieni_cianura_betieProblema exploatării aurifere de la Roşia Montană a fost larg dezbătută de înţelepţii satelor din Moldova, în special cei din Vaslui, cărora posibila apariţie a unui lac uriaş plin cu un lichid necunoscut le stârneşte în mod inevitabil curiozitatea.

“Foarte multă lume şi-a dat cu părerea privind Roşia Montană, s-a ieşit în stradă, s-a discutat la TV dar toată lumea pare să evite dilema esenţială, întrebarea care poate convinge mii de oameni să susţină sau nu proiectul.” spune Ghiocel Asimionesei, regele autoproclamat al vasluienilor, “Pe scurt, înainte să dăm verdictul, trebuie să aflăm dacă această ‘cianură’ poate fi băută, dacă produce stări euforice şi dacă trebuie sau nu trecută prin pâine înainte să fie consumată.”

“Ni s-a spus despre cianură doar că ucide”, a comentat un alt cetăţean din Vaslui. “Dar şi alcoolul ucide. Ce-i drept, nu pe tine, ci pe vecinul cu care îl bei. Moartea e tot moarte, face parte din ciclul naturii, ca bătaia şi sărăcia. Am interzice noi un iaz cu alcool, dacă ar veni canadienii la Vaslui şi ni l-ar propune? Din contră, i-am primi cu pâine şi sare şi le-am oferi cele mai frumoase babe din sat.”
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Friday, 06.09.2013 12:10 Politic

National Cinematografic