lege_maidanezi_reteteAbia ieşită din Parlament, legea care permite autorităţilor locale să euthanasieze câinii vagabonzi naşte, în continuare, nenumărate controverse. Un ONG petru protecţia animalelor care a studiat cu atenţie documentul a descoperit că, a capitolul dispoziţii finale, legiuitorul a introdus şi cinci reţete pentru a-i găti cum se cuvine.

"Mi se pare strigător la cer să se ajungă la aşa ceva, în condiţiile în care câinii n-au supărat pe nimeni. Aşa s-a început şi cu porcii, într-o zi unul a muşcat un om, 7000 de ani mai târziu e câte unul ucis în fiecare gospodărie. În stilul ăsta o să ajungem să ne mâncăm între noi", a declarat, urlând cu spume la gură, o activistă pentru drepturile animalelor.

Specialiştii în legislaţie spun că, momentan, reţetele din lege sunt fără efect, cât timp nu apar şi normele de aplicare. "Abia acolo, în norme, vor fi stabilite exact cantităţile de ulei, cuişoare, foi de dafin sau bulion ce pot fi folosite. Până atunci, legea este doar de formă", a spus Decebal Popescu, expert juridic.
Scris de Eftimie | Monday, 23.09.2013 11:34 Politic

National Cinematografic