Încă un succes al diplomaţiei externe româneşti, care a reuşit să mai înmoaie din intransigenţa europenilor cu privire la intrarea ţării noastre şi a vecinilor de la sud în spaţiul Schengen. Măsura va fi pusă în practică de la 1 martie anul viitor, imediat ce strângem bani pentru taxă.

schengen_locuri_cu_plata2.jpg
"Până atunci avem o perioadă de pregătiri, în care trebuie să strângem banii pentru a achita măcar prima rată din taxă. Aceasta este de 20 de miliarde de euro pe an, bani care trebuie plătiţi cash, că Uniunea Europeană nu are încredere în cecurile noastre", a declarat şeful BNR, Mugur Isărescu.

Conform legislaţiei europene, noul statut al României şi Bulgariei permite prezenţa acestora la discuţiile privind probleme importante legate de spaţiul Schengen, dar doar pe locurile din spate şi fără microfon. Totodată, reprezentanţii României la Bruxelles vor trebui să plătească locul de parcare în curtea Parlamentului European şi să vină cu cafeaua de acasă când sunt consfătuiri la nivel înalt.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 18.10.2013 10:02 Politic

National Cinematografic