videanu_adrianŞcoala românească de inginerie economică este, în sfârşit, recunoscută pe plan internaţional. Astfel, Academia Regală Suedeză a decis să recunoască progresele pe care România le-a făcut în materie de managment economic şi să-l onoreze pe unul din marii economişti ai ţării, Adriean Videanu, cu un premiu special.

"Am analizat cu atenţie activitatea lui Adriean Videanu şi am citit şi recomandările colegilor săi şi am ajuns la o singură concluzie: omul este un geniu al economiei, mult peste Milton Friedman, Adam Smith sau Nouriel Rubini. Asta pentru că nu putem face presupuneri greşite, nebazate pe fapte, cum că ar fi furat ca în codru", a declarat Sven Hassel, preşedintele comitetului pentru acordarea premiului Nobel.

Academia Suedeză a avertizat însă că, spre deosebire de alte premii de acest gen, în cazul lui Videanu distincţia va fi una provizorie, care va fi retrasă în cazul unei condamnări definitive a economistului. Conform legii, câştigătorii români de Nobel au dreptul la 500 de metri de teren extravilan gratuit de la stat, abonament pe toate liile de transport în comun din ţară precum şi 6 călătorii gratuite anual cu trenurile CFR, clasa a II-a, fără rezervare.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 09.10.2013 14:36 Politic

National Cinematografic