După ce ultimul raport UE a confirmat încă o dată că stăm prost la capitolul combaterea corupţiei (respectiv, că stăm), anchetatorii militari ai DNA s-au pus pe treabă şi au realizat o adevărată lovitură de imagine: l-au dat pe mâna justiţiei pe colonelul Ion Ungureanu, acuzat că în ultimii patru ani a creat un prejudiciu de 2.665,58 RON.  Ca să vă faceţi o idee asupra sumei, omul a prejudiciat statul român în patru ani cam cu banii pe care-i obţinea senatorul Voicu din şpagă în mai puţin de o oră.

 

Iată pentru ce e acuzat, mai exact, colonelul, conform dosarului întocmit de magistraţi: „Ion Ungureanu, profitând de calitatea de comandant al şcolii de subofiţeri, a dat ordin să i se servească, aproape zilnic, masa de prânz, la sala de protocol a unităţii, deşi el avea în mod legal obligaţia să plătească contravaloarea zilnică a acestei mese”.

Un sincer bravo procurorilor DNA, care au irosit patru ani ca să identifice ditamai infractorul, un colonel care nu-şi achita nota de plată la o cantină. Iar dacă pentru o notă de plată neachitată a fost nevoie de patru ani, probabil primul caz serios al DNA le va mânca procurorilor de la 50 de ani în sus.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Thursday, 25.03.2010 16:58 Politic

National Cinematografic