francezii_se_predau_la_ambasada_rusieiÎmbulzeală de nedescris în faţa ambasadei Rusiei de la Paris! Sute de mii de soldaţi francezi, în tradiţionala poziţie „cu mâinile ridicate”, se înghesuie să se predea ambasadorului rus. Situaţia tinde să degenereze, soldaţii fiind revoltaţi că şeful statului major francez şi mai mulţi generali s-au băgat în faţă, ca să se predea ei primii.

„Vrem să ne predăm până să vină ruşii peste noi”, spune un general francez, aflat printre norocoşii care au reuşit deja să obţină statutul de prizonier de război. „Nu vrem să păţim ca în Al Doilea Război Mondial, când ne-a mâncat în cur să ne luptăm cu nemţii şi ne-am luat-o grav. Dacă tot ajungem sub dominaţie străină, măcar să evităm vărsările inutile de sânge.”

Ambasadorul rus de la Paris este cu nervii la pământ, mai ales că cei doi soldaţi ruşi pe care i-a cerut ca să preia întreaga armată a Franţei întârzie să apară. Deocamdată,  armata franceză este ţinută prizonieră de portarul ambasadei şi menajera personală a ambasadorului rus, cu ajutorul unei mături. Francezii ameninţă că, dacă nu vin repede cei doi soldaţi ruşi, întorc armele şi se predau nemţilor.
Scris de Calin | Tuesday, 04.03.2014 04:31 Politic

National Cinematografic