În timpul dezbaterii privind noua, dar cu siguranţă nu cea de pe urmă, Lege a Educaţiei Traian Băsescu a spus că rata de rateu în diagnosticare, în România, este de 40%. Altfel spus, aproape jumătate dintre românii care merg la medic sunt trataţi de cu totul altceva decât îi doare.
Băsescu a fost imediat contrazis chiar de preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniul Sănătăţii Publice din România, doctorul care a făcut raportul din care, chipurile, se informase preşedintele.

Şi, ca să completăm raportul preşedintelui, trebuie spus că şi 40% e puţin când te gândeşti că sunt spitale în care cea mai performantă aparatură sunt câteva stetoscoape de ultimă generaţie luate la mâna a doua, iar compresele sterile se fac poştă de tot satul până se rup şi nu mai pot fi folosite.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Mihai | Tuesday, 30.03.2010 10:43 Politic

National Cinematografic