Poştaşii au intrat în panică după ce Băsescu a anunţat că pensionarii vor primi cu 15% mai puţini bani de la 1 iunie. Faptul că lor, în calitate de bugetari, li se taie 25% din venituri nu i-a deranjat nici pe departe atât de tare ca reducerea pensiilor. Marea problemă a poştaşilor este că, dacă pensiile ţăranilor vor fi reduse cu 15%, majoritatea dintre aceştia îşi vor primi pensiile în fise. Ori să cari în spate zeci de kilograme de fise pentru a duce banii pensionarilor e un scenariu care-i sperie pe poştaşi.

„Domnule, că mi-au tăiat mie, accept, asta e situaţia. E criză şi altă soluţie nu l-a dus capul pe Băsescu să găsească. Dar totul până la pensionari. Păi dacă le taie pensionarilor 15%, eu cum le mai duc banii de pensii? Sunt o gramadă de ţărani cu pensii de 1 leu, iar dacă taie ăştia din ele, eu o să trebuiască să car fise după mine. O să rămână prea puţini pensionari care să primească bancnote, majoritatea vor primi doar fise. Bancnote poate ăia de la oraş, dar la sate e jale cu pensiile” ne-a declarat un poştaş dintr-o comună botoşeneană.

„Pai ce domnule, eu îs Mircea Badea, să mă duc la sală? N-am bani să trag şi eu de fiare, să pun muşchi pe mine. O să-mi rup spatele de la pensiile date în monede”, a încheiat acesta.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Tuesday, 11.05.2010 11:15 Politic

National Cinematografic