După ce Traian Băsescu a anunţat că îşi donează salariul unui fond de solidaritate, ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a luat foc. El îl acuză pe şeful statului că prin măsura asta va prejudicia bugetul de stat cu impozitul aferent, pe motiv că în cazul donaţiilor nu se aplică grila de impozitare standard. Vlădescu ia în considerare chiar demisia în caz că Băsescu nu va reveni asupra deciziei.

„E inadmisibil ce se întâmplă, ăsta îşi bate joc de noi! Noi nu avem bani la buget, iar lui Băsescu îi arde de donaţii. Statul n-o să mai ia impozit pe salariul lui Băsescu, ceea ce face el e practic evaziune fiscală. Şi dacă Băsescu face aşa, mă aştept să facă şi papagalul de Boc la fel, că ăsta face tot ce-i zice Băse. Dacă nu se răzgândeşte, mă gândesc serios să-mi dau demisia” ar fi spus Vlădescu într-un cerc de apropiaţi.

La câtă economie ştie, probabil Vlădescu ar fi preferat ca Băsescu să-şi mărească salariul, nu să-l doneze.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Friday, 14.05.2010 07:56 Politic

National Cinematografic