Zeci de mii de ţărani din toate colţurile ţării au luat astăzi cu asalt centrul Capitalei. Înarmaţi cu furci şi topoare, ei au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern. După ce s-au adunat în zona Pieţei Universităţii ("Ia uite-l şi pe ţăranul ăla unde a parcat!" a exclamat un taximetrist de pe Academiei), ţăranii s-au îndreptat către Piaţa Victoriei, pentru a-şi continua răscoala în faţa clădirii Guvernului.

 

Pe drum, ei au incendiat birourile funcţionarilor din cadrul Ministerului Agriculturii şi le-au ucis cu sânge rece pe secretarele pe care le-au găsit la serviciu. Mai mulţi secretari de stat din Minister au fost bătuţi crunt de ţărani, care nu au ezitat apoi să bage furca în ei.

"Este vorba despre un protest paşnic, autorizat de Primăria Capitalei", a declarat primarul general Sorin Oprescu. "Ţăranii şi-au anunţat intenţia de a se răscula încă de săptămâna trecută, când au şi depus o cerere în acest sens. N-am vrut să dea peste cap traficul în Capitală, aşa că nu i-am lăsat să facă tot ce aveau ei de gând. Am înţeles, vrem să protestăm, dar trebuie să ţinem cont în primul rând de interesul bucureştenilor."

Guvernul i-a acţionat în instanţă pe liderii răscoalei ţărăneşti. Dacă se va dovedi că protestul lor a fost ilegal, aceştia vor fi traşi la răspundere, cel mai probabil pe roată.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Monday, 24.05.2010 14:34 Politic

National Cinematografic