Potrivit unor surse din Ministerul Învăţământului, unul dintre subiectele de la proba de istorie a Bacalaureatului constă într-o întrebare despre preşedintele Traian Băsescu. Contactat de TNR, Funeriu nu a negat, dar nici nu a vrut să comenteze informaţia.


Profesorii, elevii, dar mai ales părinţii sunt şocaţi de ceea ce se întâmplă la acest examen. Haosul este cu atât mai mare cu cât toţi inspectorii din Minister ridică din umeri. Nimeni nu şte exact cum a ajuns Băsescu în examenul elevilor de clasa a 12-a.

Mulţi pun întâmplarea pe seama vreunui funcţionar nemulţumit că i se taie 25% din salariu. Alţii explică subiectul de la proba de istorie prin proverbiala obedienţă a membrilor PDL, care sunt în stare de orice, numai să-i facă pe plac lui Băsescu.

Liberalii, care sunt decişi să atace în instanţă Ministerul Educaţiei, îi îndeamnă pe elevi să meargă la examen, dar să nu scrie nimic pe foaia de hârtie, pentru a da un vot de blam actualei guvernări.

Singurul reprezentat al opoziţiei pe care incidentul de la BAC îl bucură este Mircea Geoană.

“Este un semn bun, de normalitate, este un examen istoric pentru democraţia românească. Asta ne arată, în primul rând, că Băsescu este de domeniul istoriei. În plus, elevii trebuie să înveţe şi acest capitol din istoria noastră recentă. Cine nu cunoaşte istoria riscă să o repete.”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Tuesday, 29.06.2010 13:18 Politic

National Cinematografic