umbrele_rechemate_in_serviceCorpul de control al Guvernului, aflat sub conducerea directă a premierului Emil Boc, a finalizat analiza preliminară a motivelor pentru care inundaţiile din Moldova au afectat negativ atât de multe persoane. Principala concluzie a specialiştilor Guvernului este că inundaţiile sunt intim legate de umbrelele folosite de sinistraţi.

Nicolae Umbreleanu, şeful comisiei de anchetă: „În urma verificărilor făcute la faţa locului, am descoperit cu stupoare că în toate zonele inundate oamenii au apelat intens la umbrele. Comparativ, în zonele în care nu a plouat, umbrelele nu au fost folosite deloc. Concluzia este, astfel, clară: inundaţiile au legătură cu folosirea umbrelelor.”

Astfel, prima măsură luată de Guvern este rechemarea în service a tuturor umbrelelor folosite în Moldova, pentru verificări suplimentare. „Nu ştim sigur dacă e vorba de o defecţiune a umbrelelor, sau pur şi simplu prezenţa lor afectează negativ populaţia. Singura certitudine este că inundaţiile au legătură cu umbrelele. E singura pistă pe care o avem, dar e suficient de plauzibilă pentru a merge pe ea”, a declarat Emil Boc.

Premierul n-a pierdut ocazia de a-i felicita pe membrii comisiei pentru profesionalismul cu care au analizat situaţia. „Oamenii aceştia sunt eroi, au venit cu e explicaţie plauzibilă pentru cauzele inundaţiilor într-un timp record”, a spus acesta.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Tuesday, 13.07.2010 11:43 Politic

National Cinematografic