sebastian_vladescuDupă ce Traian Băsescu a declarat acum câteva zile că toate veniturile trebuie impozitate, ministrul de la Finanţe, Sebastian Vlădescu, a înaintat premierului Emil Boc o propunere legislativă prin care veniturile nete obţinute de români şi restul primit de la cumpărături ar urma să fie impozitate cu 16%.


„Trebuie să facem odată diferenţa dintre venitul brut şi venitul net. Cel brut e impozitat, deci acolo nu mai putem interveni. Însă, fiecare cetăţean român primeşte de la angajator un venit net. Dealtfel, la noi de regulă se negociază direct venitul net. Prin această nouă iniţiativă care, fără falsă modestie, îmi aparţine în totalitate, toate veniturile nete vor fi impozitate cu 16%. Estimez că această măsura va aduce peste un miliard de euro anual la buget”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Sebastian Vlădescu.

Acesta a adăugat că are în vedere şi impozitarea restului primit de consumatori. „Dacă plăteşti produsele cumpărate şi primeşti rest de la casă, înseamnă că ai bani de pus deoparte. Mulţi români încă păstrează banii la ciorap, îi ţin departe de piaţă, ceea ce pentru mine reprezintă o formă de evaziune. Dacă banii primiţi rest nu circulă, măcar să-i impozităm. Astfel, tot restul primit de consumatori va fi impozitat cu 16%”, a afirmat Vlădescu.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Wednesday, 14.07.2010 13:09 Politic

National Cinematografic