Negocieri_esuate_cu_presedintele_SirieiVizita președintelui Bashar al-Assad în România a decurs cum nu se putea mai rău. Discuțiile dure pe marginea semnării unui acord de extrădare între cele două țări au culminat cu un scandal diplomatic major, în urma căruia Siria și-a retras ambasada din București și a declarat război României.


Traian Băsescu a făcut câteva gafe monumentale în timpul întrevedereii de la Vila Lac 1, enervându-l la culme pe președintele Siriei. În timpul dejunului oficial, președintele României i-a atras atenția omologului său să termine tot din farfurie, că cineva a muncit ca să aibă el ce băga în gură. Translatorul a făcut ochii mari, toată lumea a tăcut, iar un membru al delegației siriene a leșinat. Președintele nostru a salvat situația, strigând prompt: „Chemați repede o ambulanță, că a leșinat țiganul!


Șirul gafelor diplomatice a fost continuat de prima doamnă a României. Doamna Băsescu i-a dăruit primei doamnei a Siriei un trandafir roșu, spunându-i: ”Ia de la madam Băsescu o floare, că sigur de la bărbate-tu nu vezi decât palme. Și, din câte am auzit eu, le cam meriți...

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Thursday, 11.11.2010 19:07 Politic

National Cinematografic