boc_se_plange_de_calitatea_ministrilorPremierul Emil Boc vrea să reducă durata sarcinii la femei, deoarece nu sunt destui bani la buget pentru concedii maternale mai lungi. El spune că înţelege nevoia femeilor de a-şi ţine fătul timp de nouă luni în burtă, dar condiţiile economice impun o reducere a termenului.

Potrivit premierului, măsura ar urma să fie valabilă doar în anul 2011, până se redresează economia. Boc a mai declarat că, în cazul unei reveniri în forţă a încasărilor la buget, femeile îşi vor putea prelungi sarcina cât vor ele, dar momentan ar trebui să înţeleagă şi tinerele mame că ţara este în criză.

Iată cum şi-a explicat Boc decizia: “Sunt de acord că femeile au nevoie de nouă luni pentru o sarcină în toată regula, dar condiţiile economice ne cer să reducem această perioadă la şase luni. Ele au dreptate să vrea nouă, e un drept câştigat, până la urmă, dar dacă ţara n-are, noi de unde să le dăm?”

La aflarea veştii, tinerele românce n-au fost prea încântate. Unele dintre ele au vociferat vehement şi poate că ar fi intrat şi-n greva foamei dacă nu ar fi avut tot felul de pofte de gravide.

Ruxandra T., mămică: “Să-l văd eu pe Boc cum se descurcă să ducă la capăt o sarcină în şase luni. Păi ăsta la cât de incompetent e, nici în nouă luni nu naşte nimic.”

Auzind că românilor le e foarte greu cu sarcina de şase luni, Elena Udrea a exclamat cu dispreţ: “Păi să mai pună un prezervativ pe ei!”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Friday, 03.12.2010 12:13 Politic

National Cinematografic