vama-ploiestiCornel Costea, şeful Vămii Ploieşti, a fost arestat pentru escrocherie. El e acuzat că a păcălit mii de români că la intrarea în Ploieşti se găseşte un punct de trecere a frontierei. Îmbrăcat într-o uniformă de vameş luată pe inventar de la teatrul Toma Caragiu din localitate, Costea pretindea de la românii slabi la geografie importante sume de bani, pentru a-i lăsa să treacă de pe DN1 în municipiul Ploieşti.

Pe lângă taxele vamale fictive, Cornel Costea mai cerea şi şpagă. Iată cum şi-a explicat el gestul: “În mod normal, n-aş fi luat şpagă, dar pe urmă nu mai eram credibil. Să ştiţi că noi, ca vameşi, avem un statut ingrat, lumea ne priveşte cu suspiciune dacă nu cerem mită. Oamenii nu se simt în largul lor lângă tine dacă nu ţi-au băgat în buzunar măcar un 20-30 de lei.”

Când se găsea câte un deştept care să-l ia la bani mărunţi, şeful Vămii Ploieşti explica politicos că  e angajatul Republicii de la Ploieşti. Cei mai bucuroşi că sunt opriţi pentru un control vamal neaşteptat erau, se pare, ungurii. Venind dinspre Bucureşti, ei aveau impresia că Ardealul s-a desprins de România, altfel nu-şi explicau graniţa.

Dacă, prin absurd, cineva se prindea că n-are cum să treacă graniţa pe acolo, şeful Vămii Ploieşti se prezenta drept Daniel Buzdugan şi spunea că e vorba de o farsă. El cerea şpagă însă şi în acest caz.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Thursday, 24.02.2011 19:03 Politic

National Cinematografic