herta-liiceanuCunoscuta scriitoare l-a atacat deschis pe fiul lui Gabriel Liiceanu, care trăieşte de 17 ani în Japonia. După ce Ştefan Liiceanu a anunţat că se întoarce în România de frica cutremurului, Herta Muller a declarat:

“Fiul lui Liiceanu trebuie să înfrunte bărbăteşte urmările seismului, nu să stea cu mâinile-n sân. Dacă toţi japonezii fac ca el şi pleacă din ţară, ce-o să se aleagă de societatea aia? Ştiu că e greu să trăieşti, în această perioadă,  într-un oraş ca Tokyo, unde se fac raţionalizări, unde se ia curentul în fiecare zi, unde hrana se distribuie pe cartelă. E deranjant că televiziunea niponă transmite doar patru ore pe zi, iar atunci dă numai ştiri despre cutremur, dar Ştefan nu trebuie să rămână pasiv, trebuie să facă ceva. Dacă ţi-e frică de cutremur, nu rezolvi nimic.”

Herta Muller a subliniat că seismul trebuie înfruntat, deşi a făcut deja foarte multe victime, iar tu, ca simplu cetăţean, nu ai nicio şansă împotriva lui. Cutremurul a distrus întregi cartiere istorice din centrul oraşului Tokyo, dar nu trebuie lăsat să facă asta în continuare. Scriitoarea îl avertizează pe Liiceanu junior că vor veni alte vremuri, iar cei care nu fac nimic acum vor regreta că au stat cu mâinile-n sân.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Wednesday, 16.03.2011 16:31 Politic

National Cinematografic