grivita-razboiul-de-indepenIstoricii români au scos la iveală date surprinzătoare despre Războiul din Independență din 1877. Conform unor documente din epocă, românii s-au dus la bulgari să se bată cu turcii deoarece prețurile erau mult mai mici și serviciile mai bune. În plus, renumitele redute Grivița și Smârdan se aflau foarte aproape de granița românească, la numai câteva ore de mers cu carul tras de boi.

Iată ce declară istoricul Dinu C. Giurescu:  "Se pare că Princepele Carol  l-a pus pe Mihail Kogălniceanu să organizeze tot evenimentul. Să găsească el furnizori, locație, bucătari. Prima oară a vrut să-l facă la munte, pe Valea Prahovei, dar când a văzut scorurile s-a închinat. Noroc că au venit bulgarii cu o ofertă de război all inclusive. Aduceau ei și praful de pușcă, și brancardierii, și tunurile, noi trebuia să venim doar cu soldații. Să știți că am ieșit mult mai ieftin așa. De banii ăștia, la București nu închiriai nici măcar un teren de paintball."

Până la urmă, Războiul de Independență s-a organizat în zona salbei de redute din jurul Plevnei. Se pare că românii au fost atât de mulțumiți încât mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Monday, 21.03.2011 10:48 Politic

National Cinematografic