papa_ioan_paul_al_doilea_beatificatMai mulți politicieni români, dar și Patriarhul Daniel Ciobotea au fost invitați de Papa Benedict la procesiunea de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea care are loc la Vatican. Iată ce au declarat fiecare la plecarea de pe Otopeni.

Adrian Năstase: "Îmi plac adunările de popi. Mereu îl auzi pe câte unul strigând: "Băi, popo!" Poți să întorci capul și să te uiți cine a strigat fără să te faci de râs. Asta înseamnă religie modernă, europeană."

Marian Vanghelie: "Am înțeles că Papa Ioan Paul al II-lea e făcut sfânt. O singură întrebare aș avea: Nu cumva, conform normelor Academiei Române, "sfânt" se scrie corect cu "u", adică "eu sfunt"?"

Traian Băsescu: "Se face prea mult tam-tam cu beatificarea asta. Păi eu pe la 11, hai 11 jumate dimineața, sunt deja beatificat și nu mai fac atâta caz."

Roberta Anastase: "Sunt foarte onorată să particip. Însă nu știu de ce mi-au trimis 16 invitații. Am numărat-o de nu știu câte ori și tot 16 îmi iese."

Elena Udrea: "Profit de această vizită la Vatican ca să închei câteva contracte. Vreau să aduc mii de popi de la Vatican să-și facă concediul pe litoralul românesc. O să le zic că e păcat să nu vină."

Patriarhul Daniel: "Vreau să discut cu Papa Benedict o chestie pentru Paștele care vine. Dacă ne dă lumină mai ieftin decât la Ierusalim, mergem și luăm de la ei."


Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Mihai | Sunday, 01.05.2011 09:38 Politic

National Cinematografic