socaciu_victor_vrea_subtitrarea_cartilorVictor Socaciu a venit astăzi cu o nouă iniţiativă pe care vrea s-o treacă în Parlament: subtitrarea cărţilor în limbi străine. Iată ce a declarat parlamentarul: "Am văzut ce succes am avut cu proiectul de lege de acum două săptămâni, cu dublarea filmelor. Pur şi simplu aleargă lumea după mine pe stradă. Ba chiar vor să-mi facă tot soiul de cadouri, pentru că aruncă spre mine unul şi altul cu ce are în mână. Vreau să le mulţumesc pe această cale şi să le spun că fug de ei pentru că nu-mi place publicitatea."

Victor Socaciu doreşte ca fiecare carte în limbă străină din librăriile din România să aibă sub rândurile limbii în care a fost scrisă şi subtitrarea în limba noastră. Motivaţia este aceea că tot mai mulţi oameni citesc Shakespeare sau Platon în original uitând, cu timpul, să mai citească corect în limba română.

"E aberat, tinerii îşi vor însuşi greaca veche, latina sau engleza veche, limbi din care vor folosi tot soiul de expresii în vorbirea curentă. Chiar ieri l-am auzit pe un tânăr spunându-i unei fete: Ai un psyche care mă atrage!", a mai spus Socaciu.
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Mihai | Friday, 13.05.2011 14:06 Politic

National Cinematografic