violenta-in-familie_reglementataNoul Cod Civil aduce, pe lângă noile prevederi pentru căsătorie şi divorţ, şi o serie de modificări pentru Codul Familiei. Cea mai importantă prevedere se referă la violenţa domestică.

Astfel, actele de violenţă dintre soţi vor fi permise doar după ora 22:00. Totodată, acestea se vor putea desfăşura doar în prezenţa unui arbitru acreditat, în caz contrar existând riscul ca rezultatul încăierării să nu fie recunoscut oficial. Prezenţa unui medic va fi, de asemenea, obligatorie.

În plus, copiii vor putea asista la actele de violenţă din familie doar în anumite condiţii, în funcţie de tipul violenţei: „Numai cu acordul părinţilor”, în cazul schimburilor de palme, „Interzis copiilor sub 12 ani”, dacă soţii folosesc şi limbaj explicit şi „Interzis copiilor sub 18 ani”, dacă se ajunge la vătămare corporală între soţi.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 04.07.2011 03:33 Politic

National Cinematografic