rata_moralitatii_la_romaniComisarii europeni au avertizat autorităţile române că ţara noastră riscă să fie exclusă din UE din cauza ratei moralităţii. Practic, România are de departe cea mai mică rată a moralităţii dintre toate statele Uniunii Europene, mult sub limita minimă admisă pentru ţările membre.

Dacă la nivelul populaţiei rata moralităţii este încă una tolerată de europeni, situaţia este de-a dreptul dramatică la nivelul politicienilor. Deşi e cunoscut faptul că politicianul este predispus la o rată a moralităţi scăzută, în cazul politicienilor români aceasta tinde spre zero.

„Nu că n-au nici o urmă de moralitate în ei, dar mulţi politicieni români nici măcar nu ştiu ce e aia moralitate. Pur şi simplu pentru ei nu există acest concept. Cazul recent al lui Adrian Severin confirmă pe deplin această ipoteză”, a declarat pentru presa de la Bruxelles un comisar european.

Traian Băsescu este văzut de mulţi drept principalul responsabil pentru rata scăzută a moralităţii. Printre aceştia, Marian Vanghelie: „Băsescu o să aibă pe conştiinţă ejacularea României din UE”, a avertizat acesta.
Scris de Calin | Monday, 04.07.2011 15:30 Politic

National Cinematografic