Romania_a_primit_de_ziua_ei_CadrilaterulBucurie mare pe capul României! Aseară, în vreme ce îşi desfăcea cadourile de ziua ei, ţara noastră a descoperit că a primit de la bulgari Cadrilaterul. „Am văzut un pachet mai pătrăţos pe care scria cu litere chirilice”, a spus România, încă emoţionată de supriza pe care i-au făcut-o vecinii, „m-am gândit că o fi de la ruşi, tezaurul. Când îl deschid, ce să vezi: Cadrilaterul!”

Cadoul Bulgariei e cel mai frumos dar pe care l-a primit România anul acesta de 1 Decembrie. De la preşedintele Băsescu, România a primit doar un premier mic, care după cum arată pare a fi de jucărie. Ungaria i-a dat un pod peste Dunăre, fiindcă oricum avea prea multe în Budapesta, Serbia – un pix, că n-a avut bani de altceva, iar Moldova i-a dăruit României numai o carte, şi aia în limba rusă.

În această dimineaţă, după ce euforia sărbătorii a mai trecut, România a spus totuşi că e niţel dezamăgită şi de cadoul bulgarilor. „De fapt ne-au mai dat odată Cadrilaterul şi în 1913, apoi li l-am dat noi acum vreo 70 de ani, acum i-ar ni-l dau cadou. Numai la olteni se mai fac din astea, să-i faci omului un cadou de ziua lui şi anul următor să te pomeneşti că ţi-l dă el ţie de ziua ta.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Radu | Friday, 02.12.2011 15:10 Politic

National Cinematografic