La_parada_de_1_decembrie_un_avion_s-a_stricat_in_zborMomente penibile în timpul paradei de Ziua Naţională! Un avion de luptă al Armatei Române s-a stricat în timpul demonstraţiei aeriene şi a rămas înţepenit în văzduh deasupra Arcului de Triumf. Piloţii nu au reuşit să-l mişte din loc cu niciun chip iar în urma lor s-a format o aglomeraţie de avioane de nedescris, spaţiul aerian din zonă fiind blocat ore bune, până când a ajuns la ei un avion cu platformă.

Dacă cei de la sol au fost prea prinşi de spectacolul paradei militare pentru a mai observa incidentul, în schimb pasagerii din avioanele prinse în ambuteiaj erau cât pe ce să-i ia la bătaie pe piloţii ghinionişti. „Am pierdut ore întregi stând în spatele lor”, se plânge un pasager, „chiar nu puteau să-l mute un pic mai încolo, să aibă loc şi avionul nostru să treacă? Chiar ne-am oferit să ne dăm jos şi să-i împingem , dacă e nevoie”. Alţii au făcut haz de necaz, coborând din aeronavele staţionate în aer pentru a face poze şi filmuleţe cu telefoanele mobile.

Piloţii s-au dat şi ei jos din carlingă şi au făcut tot posibilul pentru a urni din loc avionul imobilizat în aer, dar eforturile lor s-au dovedit inutile, cu toate că s-au chinuit să-l pornească chiar şi cu manivela. Piloţii celorlalte avioane au coborât şi au încercat să-i ajute cu sfaturi: „Bre, e de la delcou”, „De unde aţi încărcat, dom'le, că o fi vreun gunoi în benzină”, „Ia vedeţi dacă nu e înfundat jiglorul de la relanti, că aşa se întâmplă la modelul ăsta”.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Radu | Saturday, 03.12.2011 10:46 Politic

National Cinematografic