65% dintre români ar munci mai mult dacă nu ar avea serviciu

După ce un recent sondaj a arătat că majoritatea românilor ar munci mai mult dacă ar avea mai multe zile libere, un nou studiu a venit cu un rezultat şi mai surprinzător. Aproape două treimi dintre compatrioţii noştri spun că ar munci mai mult şi mai bine dacă nu ar avea deloc serviciu.

Solicitaţi să-şi justifice răspunsul, cei intervievaţi au spus că numai faptul că au un loc de muncă, indiferent cât de relaxant sau cât de bine plătit, îi demotivează complet când e vorba să se apuce de făcut ceva. „Practic, faptul că am un job mă sileşte să nu fac nimic 8-9 ore pe zi, uneori şi mai mult, dacă stau peste program”, a fost răspunsul tipic.

În acelaşi timp, în perioadele în care sunt şomeri sau nu lucrează, românii sunt plini de elan şi ar fi dispuşi să muncească absolut orice şi oricât, după cum reiese clar din CV-urile lor. „Noroc cu criza”, spun mulţi dintre cei intervievaţi, „că am mai intrat în şomaj câteva luni şi aşa am apucat să mai pun şi eu mâna să muncesc ceva. Cu siguranţă că dacă nu venea criza asta şi toată lumea ar fi avut locuri de muncă, economia României ajungea pe butuci”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 noiembrie 2011 12:47

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult