Dacă eşti prost, e o mare greşeală să-ţi angajezi oameni care să te mai înveţe să şi comunici. Pentru că vei spune toate rahaturile care-ţi trec prin cap pe înţelesul tuturor. Pînă să vină Andrei Gheorghe la Finanţe, idioţeniile lui Sebastian Vlădescu erau înţelese de un grup foarte restrîns de specialişti. Acum însă, cu greu s-ar putea abţine un copil repetent de la o şcoală ajutătoare să nu rîdă la declaraţiile ministrului.
A spus, ieri, că îi va impozita mai mult pe oamenii bogaţi, dar nu aşa de-a valma, ci mai exact pe „oamenii care-şi afişează ostentativ bogăţia”.
Am scos din context doar ca să nu leşinaţi de rîs şi groază. Acum, tot pasajul, fără număr: "Discutăm de proprietăţile de un anumit nivel şi de oamenii bogaţi şi mai ales discutăm despre oamenii care-şi afişează într-un mod ostentativ bogăţia fără ca să fim siguri că în spate există o valoare reală şi acele bunuri au fost dobândite în mod licit.”
În primul rînd chestia cu ostentaţia. E genială! Dacă îl vezi pe unul intră într-un super magazin unde o scamă de pe un sacou costă 3 mii de euro, îl pui să-ţi dea bani. Mi se pare corect. Se duce la el agentul de la fisc, Dan Bitman, şi-i spune: “Aa, te bucuri că ai bani! Dă-mi jumătate de avere ca să vezi cum îţi piere pofta de rîs şi belit fasolea!”
În al doilea rînd, pe Vlădescu nu l-ar interesa deloc să confişte o avere care nu poate fi justificată, ci doar s-o impoziteze mai mult. Totuşi, sînt bani nejustificaţi! Dacă ar fi ajuns, cine ştie cum, prin ce minune a destinului, contabil la mafioţi, ăia îl curăţau în cîteva zile, pe motiv că nu e pregătit.  

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Mihai | Wednesday, 20.01.2010 07:31 Politic

National Cinematografic