EBA_cere_ca_Limba_Romana_sa_nu_mai_fie_disciplina_obligatorie_la_BacO nouă declaraţie incendiară a Elenei Băsescu în Parlamentul European! Fiica preşedintelui a denunţat, de această dată, enormul abuz care se face prin obligativitatea susţinerii unui examen la materia Limba Română în cadrul bacalaureatului.

„E o materie absolut depăşită”, a declarat EBA, „după ce ai ieşit de pe băncile liceului nu-ţi mai foloseşte la absolut nimic în viaţă şi o şi uiţi imediat. E o materie pentru tocilari, care o învaţă papagaliceşte, dar realitatea e că nu rămâi cu nimic după aia. Dacă chiar vrei să-ţi împrospătezi cunoştinţele, pui mâna pe un abecedar şi studiezi câteva săptămâni ce te interesează din el, însă eu una vă spun că niciodată nu am simţit nevoia. De asemenea, toţi prietenii mei mi-au zis că imediat ce au terminat clasa a XII-a nu au mai făcut niciodată un acord între subiect şi predicat şi cu toate astea s-au descurcat foarte bine, pot comanda fără probleme o cafea la o terasă de pe Dorobanţi”.

Tânăra europarlamentară mai susţine că în spatele examenelor de Limba Română s-ar afla de fapt mafia editurilor. „E logic”, a explicat ea în faţa adunării împietrite de uimire, „la ce foloseşte Limba Română? Doar ca să citeşti, atât, altceva ce poţi face cu ea? Deci e clar că editurile au tot interesul ca elevii să înveţe această materie ca după aia să le cumpere lor marfa”.
Scris de Radu | Wednesday, 06.06.2012 04:35 Politic

National Cinematografic