ponta_vrea_ca_romanii_sa-si_piarda_cetateniaVictor Ponta pregăteşte o nouă ordonanţă de urgenţă, prin care încearcă să se asigure că la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu se vor prezenta 50% plus unu dintre românii înscrişi pe listele electorale. Astfel, cei care nu se prezintă la vot sunt ameninţaţi de premier cu pierderea cetăţeniei române.

„La fel cum nu pot coabita cu Băsescu, nu pot nici reprezenta interesele românilor care nu vor să-l demită pe Băsescu. Nu văd nici o diferenţă între cei care nu se prezintă la vot şi Angela Merkel, care nici ea nu votează la referendum. Cine nu vine la urne rămâne fără cetăţenia română, e liber să plece în Germania, sau în oricare altă ţară înapoiată care îl susţine pe tiranul Băsescu”, a explicat premierul.

Atenţionat de un ziarist că măsura este nedemocratică, Ponta a replicat dur: „Puteam să le iau românilor dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, dar n-am făcut-o. Să zică mersi că pierd doar cetăţenia şi nu altceva. Și, în plus, este o idee originală, pentru care nu pot fi acuzat de plagiat”.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Tuesday, 17.07.2012 16:47 Politic

National Cinematografic