grecii_cer_bani_pentru_razboaiele_persaneDupă ce le-au cerut nemţilor 7,5 miliarde de euro drept despăgubiri de război, grecii au recidivat: ei pretind acum o sumă colosală de la perşi, pentru războaiele de acum 2500 de ani, când Persia a invadat Grecia. Calculele încă nu sunt finalizate, dar se estimează că perşii le-ar datora grecilor peste 10 miliarde de euro.

„De 2500 de ani, Grecia se chinuie să-şi revină economic. Invazia persană este una din principalele cauze ale situaţiei economice dificile din Grecia. Nu se poate să invadezi leagănul civilizaţiei occidentale şi să scapi fără o notă de plată consistentă”, a declarat ministrul elen de finanţe.

Acesta a adăugat că nu este problema Greciei faptul că Imperiul Persan nu mai există. „Probabil vom trimite nota de plată către Iran sau Irak, mai ales că există petrol acolo. Dacă nu primim aceşti bani, vom fi nevoiţi să muncim ca orice alţi europeni. Stilul elen de viaţă este în pericol! Or, nu acceptăm să ne batem joc de o tradiţie de mii de ani”.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Friday, 07.09.2012 16:28 Politic

National Cinematografic