84% din români cred că pe 24 ianuarie sarbatorim o marca de coniac

Un sondaj realizat pe un eşantion reprezentativ de români şi alegători a scos la iveală că mulţi dintre ei nu ştiu ce se sărbătoreşte în 24 ianuarie. Astfel, mai bine de 80% dintre ei au afirmat că Unirea este o marcă de coniac de proastă calitate, cam ca unul contrafăcut.

„Sunt extrem de deranjat de gradul de incultură care există în ţara asta. Am ajuns să sărbătorim un coniac prost, ce fel de popor suntem? Au ajuns glumele cu „Dorele, las-o în punctul mort” atât de populare cât să sărbătorim asta?”, a comentat Robert Acrişor, unul din tinerii români care au răspuns la sondaj. Pe de altă parte, chiar în această zi, pe tot cuprinsul ţării s-au înregistrat incidente cu ocazia festivităţilor legate de Unire. La Constanţa, de exemplu, sute de pensionari s-au călcat în picioare când au auzit că e vorba de o Unire mică. Aceştia s-au arătat jigniţi că, în loc de băutură, au primit coroane de flori, interpretând asta ca un apropo că trebuie să moară.

Cele mai grave incidente s-au înregistrat la Vaslui, unde a pornit un mic război civil. „O mică Unirea nu-i decât un aperitiv aruncat la mişto. Dacă erau cu adevărat patrioţi şi respectau ţara şi tradiţiile noastre, dădeau câte o damigeană de Unirea de căciulă, să fie pentru toată lumea”, a comentat liderul insurgenţilor vasluieni, Ghiocel Asimionesei.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
24 ianuarie 2013 11:01

Alte articole

Vezi mai mult