ponta_la_guvernPremierul Victor Ponta se laudă că tocmai i-a venit o nouă idee genială. El vrea să organizeze începând cu acest an o variantă românească a premiilor Nobel, arătându-se dispus să plătească din propriul buzunar premiile pentru viitorii laureaţi. „Vor fi cinci categorii, 2 lei de categorie, deci premii totale de 10 lei”, a dezvăluit premierul.

Victor Ponta spune că cercetătorii sau scriitorii români au şanse foarte mici la adevăratele premii Nobel, astfel că ideea lui i se pare cea mai bună soluţie prin care românilor cu merite deosebite li se poate arăta aprecierea pe care o merită. Deşi spune că încă nu s-au decis cele cinci categorii, premierul se arată încrezător că va câştiga la cel puţin două dintre ele.

„Chiar dacă mulţi răuvoitori vor spune că suma este ridicolă, să ştiţi că nu este aşa. Cercetătorii români, de exemplu, sunt neplătiţi de luni de zile, iar conform bugetului pe anul acesta situaţia lor va rămâne neschimbată. Cu doi lei îşi vor putea lua o pâine şi un iaurt, cât să nu moară de foame”, a explicat premierul.
Scris de Calin | Tuesday, 29.01.2013 16:36 Politic

National Cinematografic