90% din cei de la mitingul PSD din Pitești și-au adus pancarte cu PCR, crezând că vine Ceaușescu

Motivați de îndemnul pesediștilor ”Să le arătăm că România e roșie”, dar mai ales de uleiul și făina promise dacă protestul iese bine, argeșenii și-au scos de la naftalină pancartele și steagurile cu PCR, ca să-l impresioneze pe liderul partidului roșu, Nicolae Ceaușescu.

Odată ajunși la locul protestului, nostalgicii comuniști au fost puțin dezamăgiți de absența lui Nicolae Ceaușescu, dar auzind discursurile susținute de pe scenă de primari și deputați argeșeni din PSD, au simțit din plin spiritul tovarășului mult iubit, impresia fiind că pe scenă se află însuși Ceaușescu.

”Sunt oameni care se informează de la România TV și probabil nu știu nici că PCR-ul se numește acum PSD, nici că Nicolae Ceaușescu a murit”, explică sociologul Decebal Popescu. ”Și majoritatea dintre ei au venit de protest de frică. Ei cred că dacă nu scandează în favoarea comuniștilor vine securitatea și îi arestează.”

În mod oarecum surprinzător, au fost și câteva voci potrivnice partidului, care au cerut o reformă radicală. ”Ce e prea mult strică”, a avertizat un adept al reformei. ”Tovarășul Ceaușescu ar trebui să se retragă și să lase locul unui comunist tânăr și de viitor, cum este tovarășul Ion Iliescu. Eu mai mult pentru asta am venit azi aici.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
20 februarie 2017 00:18
Citește mai mult despre: Ceausescu comunism miting PSD

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult