Sorin Oprescu i-a sfătuit pe pensionari să nu mai circule dimineaţa, între 7 şi 9, pentru că umplu autobuzele de pomană. După ce ne-a vorbit de autostrăzi suspendate, de pasaje Basarab, de lărgirea culoarului care leaga Piaţa Victoriei de Palatul Parlamentului, primarul a luat, în sfârşit o măsură concretă pentru fluidizarea traficului. Le-a zis pensionarilor să o lase mai uşor cu plimbatul. Probabil că partea cu “oricum vă caută moartea pe-acasă” a spus-o mai încet, cât să nu intre în raza de acţiune a aparatelor auditive.

 

Ce-i trist e că mai mult de atât Oprescu nici nu poate să facă. Cam asta e singura strategie a Primăriei pentru problema traficului din Bucureşti. Dacă ar fi fost sincer atunci când a candidat, ar fi spus din start: “Dacă ies primar, o să le spun pensionarilor să nu mai iasă din casă cu noaptea-n cap. Va fi o măsură greu de implementat, sper să reuşesc asta în al doilea an de mandat. O să am pe umeri greua moştenire lăsată de vechii edili, care n-au avut destul sânge-n instalaţie să le spună de la obraz hoaştelor că umplu troleele de pomană. Prea multă lume circulă aiurea-n tramvai.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Dan | Tuesday, 09.03.2010 09:30 Politic

National Cinematografic