Socant-Ponta-ar-putea-avea-o-diploma-de-studii-realaRomânia este prima ţară din lume care are mai mulţi absolvenţi de facultate decât oameni, arată o statistică oficială făcută publică zilele trecute. Astfel, conform ultimului recensământ, în ţara noastră sunt 25 de milioane de absolvenţi de facultate.

"N-are cum să ne mire această cifră, să fim serioşi. Sunt oameni care fac facultatea mai des decât fac, pardon, laba", a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Practic, arată cifrele, nu există bătrân, copil, boschetar de pe stradă sau femeie de serviciu care să nu fi făcut cel puţin o facultate în ultimii 5 ani. Mânaţi de mirajul diplomei, chiar şi câţiva cai şi alte copitate ar fi urmat cursuri universitare.

Specialiştii cred că pofta românilor pentru studii superioare este explicată de faptul că nu avem nimic bun de văzut la televizor. "În ţările civilizate există la TV emisiuni deştepte, talk-show-uri interesante, documentare. Astfel, oamenii de acolo stau toată ziua în faţa micului ecran şi sunt fericiţi. La noi sunt numai politicieni pe toate canalele, ai face orice să scapi de ei. Pentru că nu au de muncă, mulţi români merg unde pot: la şcoală", a explicat ministrul.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 15.07.2013 12:00 Politic

National Cinematografic