medalii_aur_olimpici_romaniUn grup de elevi români s-a întors în ţară cu 12 medalii de aur de la olimpiada internaţională de matematică, cu toate că elevii nu au câştigat niciun premiu.

La sosirea pe aeroport, elevii s-au mândrit cu captura, pozând pentru jurnalişti, în aplauzele taximetriştilor de pe Otopeni.

"Nu ştiam că suntem atât de buni. Mă gândeam că poate iau un bronz, că ăsta se caută acum, dar să-i vedem venind cu aurul, parcă saltă inima în noi că suntem români", a declarat Victor R, taximetrist.

Părinţii elevilor sunt înmărmuriţi de situaţie, mulţi nici măcar nu ştiau de participarea copilului la olimpiadă.

"Sunt foarte mândră de fiul meu, care a reuşit să aducă 3 medalii de aur. Nu ştiu ce căuta la olimpiada respectivă, pentru că el e corigent la matematică şi sinceră să fiu cred că rămâne şi anul ăsta repetent. Dar ştiţi cum e, sistemul nostru de învăţământ nu promovează adevăratele valori", susţine Mioara Papuc, mama unuia din elevi.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Wednesday, 17.07.2013 05:17 Politic

National Cinematografic