bac_nota_din_oficiuReprezentanţii Ministerului Educaţiei au găsit o soluţie pentru a creşte procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat. Începând cu anul şcolar viitor, elevii vor putea promova examenul de maturitate doar cu punctul din oficiu. “Este o soluţie la care am ajuns după ani întregi de analiză şi cercetare, folosind cele mai luminate minţi din domeniul educaţiei”, spune Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Acesta speră ca modificarea să mărească promovabilitatea cu măcar câteva procente. “Noi ne dorim ca procentul promovaţilor să se apropie de 100%, dar, realist vorbind, şi o creştere de 5% ar fi nemaipomenită”, a mai adăugat ministrul.

Remus Pricopie se aşteaptă ca numărul perlelor să se diminueze simţitor. “În urma acestei măsuri, vor fi, cu siguranţă, mai puţine perle, pentru că elevii nu vor mai scrie nimic. Doar vor preda lucrările la catedră”, a conchis ministrul.

Articol educaţional scris de Luchian Abel.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Wednesday, 17.07.2013 08:08 Politic

National Cinematografic