A început şcoala. BNR apelează la rezerva de flori a Statului ca să stabilizeze cursul leu-flori

Cursul leu-buchet de flori efectiv a explodat în prima zi de şcoală. Majoritatea florăriilor au practicat azi un curs de 2-3 ori mai mare decât în zilele precedente. Ca să protejeze leul, Mugur Isărescu a decis să scoată din rezerva BNR 3 milioane de flori, într-o încercare disperată de a stabiliza cursul leu-buchet de flori.

La un asemenea curs, profesoarele care au primit azi flori riscau să se trezească milionare peste noapte, fapt ce ar fi atras în multe cazuri retragerea lor din învăţământ.

„Buchetul de flori s-a întărit azi masiv în raport cu toate monedele tranzacţionate pe piaţa interbancară. Sunt puţine momentele în care apelăm la rezerva de flori a BNR, însă azi practic am fost obligaţi s-o facem. Altfel, riscam ca leul şi sistemul de învăţământ să se prăbuşească”, a explicat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a avertizat totodată populaţia să fie foarte atentă la florile pe care le cumpără: „Avem semnale că falsficatorii de flori şi-au plasat marfa pe piaţă. Mare atenţie la florile falsificate, de plastic”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
12 septembrie 2011 11:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult