A venit Moșu’ și de Revelion! Mii de românce și-au găsit soții sub brad, beți rangă

Cine a spus că n-avem tradiţii frumoase? Ca de obicei, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie, mii de românce abia ieşite din pat se îndreaptă spre bradul din sufragerie, să vadă în ce hal l-a lăsat “Moş Revelion” pe soţul petrecăreţ.

“Când m-am culcat, pe la 2 noaptea, bărbatu-miu era doar niţel cherchelit. Adică se uita la Dan Negru cu vecinii, dar articula perfect cuvintele… M-am speriat! Mă gândeam că anul ăsta n-o să mai vină Moşul de Revelion”, spune Amanda Cocean, gospodină din sectorul 4 al Capitalei. “Ce surpriză frumoasă mi-a făcut dimineaţa! Era încolăcit sub brad, cu un ochi vânăt, fără pantaloni şi se certa cu o sticlă goală de vodcă. Aşa da! N-ar fi sărbătoare altfel.”

„În unele regiuni ale ţării, venirea Moşului de Revelion e urmată de tradiţionala bătaie cu făcăleţul sau cu tigaia, aplicată bărbaţilor de nevestele iubitoare. Ulterior, aceştia bagă capul în butoiul cu varză şi promit, ritualic, că nu vor mai bea niciodată”, povesteşte Scorilo Popa, antropolog din Tecuci.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
1 ianuarie 2017 13:44
Citește mai mult despre: alcool betie brad mos craciun Revelion

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult