Acciza pe apă a fost retrasă, după ce Tudose a calculat cât l-ar costa toate şpriţurile pe care le bea

Într-un rar moment de trezie, premierul carmolist al României a făcut un calcul rapid și a decis să retragă propunerea de accizare a apei îmbuteliate, pentru că la câte șprițuri bea, el ar fi fost printre marii contribuitori la bugetul de stat.

Potrivit surselor din Guvern, Tudose și-a dat seama că l-ar costa prea mult sifonul și va fi nevoit să bea vinul sec, ceea ce i-ar fi produs dureri de cap atât de mari, că încrețiturile din frunte i s-ar fi adâncit și i-ar fi pus în pericol viața.

Tudose mai avea două variante de lucru: berea și tăria. ”Cu berea e riscant, că are un conținut mare de apă și la normele de aplicare s-ar putea să crească prețul. Cu tăria e delicat, că va trebui să importăm mai multă vodcă din Rusia și situația internațională nu ne permite momentan, vor fi americanii deranjați că sporim legăturile economice cu dușmanul rus”, susține Tudose.

Tudose mai luase în calcul să-și acorde singur un salariu exprimat în accize pentru 2-3 milioane de litri de apă minerală, dar asta însemna să-și bage salariul pe card, ceea ce nu poate, că el ia banii cash. În Guvern există însă mulți alți contabili bețivi, care spun că totuși s-ar putea băga accizele în apă, după care să se acorde populației pe lângă tichete de masă și tichete de apă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
1 septembrie 2017 07:09
Citește mai mult despre: acciză apa minerala bautura sprit Tudose

Alte articole

Vezi mai mult