Achiziții la MApN. Șefii armatei cumpără 100 de BMW-uri cu turelă

Armata română se pregătește de modernizare pe fondul războiului de la granițele țării, care nu dă semne că s-ar opri curând. Șefii din MApN au anunțat deja ce vor face cu bugetul mărit al armatei, respectiv au demarat procedurile pentru achiziție a 100 de BMW-uri seria 7, cu turelă, pentru transportul trupelor.

„În condițiile în care ne aflăm într-o situație tensionată este important să asigurăm dotarea ofițerilor, mai ales a celor superiori, cu transportoare capabile să se deplaseze cu viteză prin mai toate punctele importante din România. Trebuie să verificăm unitate cu unitate și vom începe imediat, chiar de la 1 mai, cu UM-urile aflate pe litoral, pentru că acolo este punctul nostru cel mai vulnerabil. Spre toamnă/iarnă vom face patrule și în zona muntoasă a țării, să vedem dacă suntem pregătiți pentru o rezistență în munți, la cabane și pe pârtii”, a declarat generalul Mihail Chiftele-Cathering, șeful diviziei de logistică a Ministerului Apărării.

Germania s-a arătat extrem de dispusă să se alăture efortului de război al României și a decis să trimită BMW-urile cu turelă cât mai repede, ca de săptămâna viitoare să poată fi deja folosite. „Când am auzit că e pentru Ucraina ne-am dat seama imediat că e vorba de ceva serios, că românii nu fac de-astea. Evident că o să le livrăm lor cu prioritate aceste BMW-uri seria 7, mai ales că ne-au rămas pe stoc de când am dat sancțiuni Rusiei”, a declarat canceralul german Olaf Scholtz.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

29 aprilie 2022 08:39
Citește mai mult despre: BMW mapn

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult