Ungaria dovedește încă o dată că a fost primită degeaba în Schengen și este, cu adevărat, veriga slabă în cadrul securității transfrontaliere. În timp ce țări mult mai serioase, ca România sau Germania, prind imediat refugiații și-i bagă în pușcărie sau îi trimit acasă, Ungaria îi lasă pe unde apucă. De exemplu, daor în ultimii ani a lăsat peste un milion de refugiați în Transilvania. 

refugiati maghiari romania.jpg

„Oamenii au rămas în urma războaielor pierdute de Ungaria, adică toate războaiele în care au fost implicați în ultimele două secole. Ei spun că sunt refugiați politic pentru că, deși în România e unul ca Victor Ponta prim-ministru, în Ungaria e și mai rău, e Victor Orban prim-ministru”, a explicat un expert în problema refugiaților maghiari. 

Refugiații din Transilvania se confruntă cu probleme specifice refugiaților: nu au bani, nu au locuri de muncă, nimeni nu-i acceptă, au o religie complet absurdă, au o limbă foarte greu de înțeles și o rată alarmantă a analfabetismului. Trăiesc în condiții greu de imaginat și, din relatările bucureștenilor, nu au nici măcar pâine. „L-am cerut o pâine, o franzelă, am zis că o plătesc, nimic, se uitau la mine cu priviri de pește fiert”, a povestit un martor ocular. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 31.08.2015 19:34 Politic

National Cinematografic